به گزارش «اخبار خودرو»، روز سهشنبه هفته گذشته در سومین بخش از این مطلب، پیکاپ آسنا را به بوته نقد بردیم و نکاتی را برای بهینهسازی این خودرو پیشنهاد کردیم. همچنین از کیفیت کابین و عایقبندی آن و نیز کیفیت رنگ بدنه و سیستم سوخت دوگانه این پیکاپ سخن گفتیم.
پیش از آغاز این قسمت از مطلب اما بد نیست بهنکتهای درخصوص مقایسه آسنا با دیگر پیکاپهای موجود در بازار ایران اشاره کنیم که محدود به چند مدل از تویوتا هایلوکس و تعداد انگشتشماری از پیکاپهای چینی مونتاژ داخل اعم از کاپرا، ریچ، فوتون و... است که آنها نیز سعی در کپیبرداری از پلتفرم هایلوکس داشتهاند.
این در حالی است که آنچه امروز در دنیای پیکاپها میگذرد، بسیار فراتر از این ابعاد است؛ پیکاپهای غولپیکر و پرقدرت آمریکایی سالهاست گوی رقابت را از محصولات مستحکم و بادوام تویوتا ربودهاند و بازار پیکاپ را در چندقاره تحت سلطه خود درآوردهاند.
از این رو، پیکاپهایی در این بازار موفق به کسب سهم خواهند شد که از کپیبرداری از محصولات ژاپنی دست بکشند و محصولاتی همچون فورد F150 را الگوی طراحی خود قرار دهند، خودرویی که الهامبخش طراحان و سازندگان چینی آسنا نیز بوده و آمیکو نیز با همین رویکرد تغییراتی جدی را در نسخه چینی این خودرو اعمال کرده است.
درباره نسخه ایرانی آسنا
یکی از سوالاتی که مخاطبان دنیای خودرو پس از انتشار سومین قسمت این مطلب مطرح کردهاند، تفاوتهای آسنا با نسخه چینی آن یعنی پیکاپ N2 محصول HUNGHAI است که از سال 2015 در بازار چین عرضه شد.
آمیکو پیش از آغاز عرضه این خودرو در ایران، تغییرات مهمی را در مولفههای فنی آن ازجمله کلاچ، گیربکس و دیفرانسیل اعمال کرده است. نمونه چینی این خودرو یک گیربکس 5سرعته ساخت میتسوبیشی دارد اما در نسخه ایرانی با هدف ارتقای کیفیت عملکرد و ضرایب دنده از گیربکس 5سرعته دستی ساخت شرکت ZOMAX استفاده شده است.
همچنین بهمنظور هماهنگی هرچه بیشتر سیستم کلاچ و گیربکس، کلاچ اولیه این خودرو را با کلاچ تولید شرکت Valeo فرانسه تعویض شده است. قدرت تولیدشده توسط موتور را نیز در مسیر انتقال از طریق گیربکس به هر چهار چرخ را نیز میتوان بر اساس نیاز به کمک یک ترانسفر کیسالکترونیکی ساخت شرکت BorgWarner آمریکا (که در پایین فرمان قرار دارد) تنظیم کرد و میزان انتقال نیرو به چرخها را در 3 حالت H2 (دوچرخ عقب سبک)، H4 (چهارچرخ نیمهسنگین) و L4 (چهارچرخ سنگین) تنظیم کرد.
برای بهتر آزمودن ترانسفرکیس اگر خودرو را در حالت H4 روی یک شیب تند لغزنده ببرید و در میانه این شیب توقف کرده و با فعالسازی حالت L4 حرکت را از سر بگیرید (مانند کاری که ما در شیبهای گلی جنگلی انجام دادیم و شرح آن در قسمت دوم این مطلب داده شد)، شاهد قدرت خیرهکننده خودرو در ادامه شیبروی خواهید بود.
سیستم قفل اتوماتیک دیفرانسیل این خودرو نیز ساخت شرکت Eaton آمریکا و تکنولوژی هوشمند سال 2017 این شرکت است. دوگانهسوز شدن این خودرو در ایران نیز ازجمله امتیازات آن محسوب میشود.
باک بنزین آسنا از پلاستیک فشرده هفتلایه ساخته شده است که در بخش زیرین توسط یک لایه فایبرگلاس سختشده محافظت میشود و 80 لیتر ظرفیت دارد. در کنار مخزن بنزین این پیکاپ نیز یک مخزن 90لیتری CNG قرار دارد که از کامپوزیت نسل دوم با استحکام بالا ساخته شده است و در زمان تکمیل ظرفیت 70 کیلوگرم وزن دارد.
تست ایمنی در TÜV
یکی دیگر از سوالات مخاطبان درخصوص تست ایمنی آسنا بود و اینکه این آزمایش در C-NCAP انجام شده است یا E-NCAP. جواب این است؛ هیچکدام! پیکاپ آسنا نخستین خودرو داخلی است که توانسته است آزمونهای ایمنی و آلایندگی را در موسسه توف آلمان (TÜV) با موفقیت پشت سر بگذارد و گواهی استاندارد 88گانه آلایندگی و ایمنی این شرکت را از آن خود کند.
در قسمت جلو شاسی آسنا از قطعات جاذب انرژی استفاده شده است که از 4ناحیه انرژی تصادفات را به خود جذب میکند و مانع از انتقال این ضربات به کابین خودرو میشود.
همچنین ایمنی آسنا از طریق دو عدد کیسه هوا، درهای تقویتشده، گارد ایمنی اتاق بار، سیستمهای ترمز ABS+EBD، قفل مرکزی، قفل کودک درِ عقب، قفل محافظ زاپاس و ایموبلایزر متصل به ECU تامین میشود.
در همین جا باید اشاره کرد و ایموبلایزر این خودرو ساخت شرکت دلفی آمریکاست و از لحاظ امنیتی در سطح بسیار بالایی قرار دارد.